historien om Jensens foods

Jensens Bøfhus er en dansk restaurantkæde med bøfrestauranter i Danmark, Sverige og Norge.

Den første restaurant åbnede i centrum af Aarhus i 1984 under navnet Bøf España. I årene efter blev yderligere restauranter opkøbt, og i 1990 blev navnet ændret til Jensen’s Bøfhus, og på det tidspunkt var der i alt fem restauranter.

I 1997 begynder Jensens Bøfhus selv at opskære og modne kødet til restauranterne på en skærestue i Holstebro. Jensen’s Foods etableres i år 2000 og flyttes til fabrikken i Struer, og skifter over årene navn til Jensens Køkken.

Herfra sendes kød ud til restauranterne både i Danmark og Sverige. Ligeledes klassiske færdigretter som f.eks. Jensens Favoritgryde, Jensens Bøfgryde, Jensens Mørbradgryde, Jensens Millionbøf, Jensens Chili Con Carne, Jensens Tarteletfyld. Derudover er de klassiske Jensens Spareribs og Jensens Hotwings mv. en del af det sortiment, der sælges i detail-handlen. Alle retterne produceres på fabrikken i Struer.

Jensens Køkken skifter i 2016 navn til Jensens Foods og i 2018 køber ni fynske investorer Jensens Food Group, hvor Jensens Foods i Struer indgår, tillige med Jensens Bøfhus-restauranterne i Denmark. Jensens Foods A/S er en del af Jensens Food Group A/S, med hovedsæde ved Fruens Bøge i Odense ved én af kædens restauranter.

Fabrikken, der stadig ligger i Struer, er på ca. 8.400 kvadratmeter og den ligger på en 36.700 kvadratmeter stor grund langs hovedvejen, som går gemmen den vestjyske købstad.